Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In deze lezing geeft Reno Raaijmakers een inleiding op de tentoonstelling ‘Juwelen! Uit de schatkamers van de Hermitage’ die van 14 september 2019 t/m 15 maart 2020 in de Hermitage Amsterdam te zien is. Het is namelijk feest, want de Hermitage Amsterdam bestaat 10 jaar.

Wanneer er vroeger feest werd gevierd aan het Russische Hof waren juwelen onmisbaar. De verzameling van de Hermitage in Sint Petersburg is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een schatkamer met duizenden sieraden en honderden daarvan zijn op de tentoonstelling in Amsterdam te zien. Naast juwelen ontmoet de bezoeker flamboyante tsarina´s zoals Elisabeth en Catharina de Grote, maar ook grootvorsten en adellijke families uit de negentiende en vroege twintigste eeuw. Zij droegen bij speciale gelegenheden prachtige japonnen en kostuums en kozen daar heel bewust juwelen bij. Juwelen bepaalden hun identiteit, toonden smaak, afkomst en rijkdom. Soms waren ze ook een provocatie of ze bevatten verborgen symboliek. Reno Raaijmakers (1975) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.
Maximaal 20 personen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are no longer available